Întrebări frecvente

OTIPAX®, în absenţa unei fisuri a timpanului, poate fi folosit în perioada de sarcină, precum şi în timpul alăptării. Absorbţia sistemică este puţin probabilă.

Doza Otipax® recomandată este de numai 4 picături, de 2-3 ori pe zi, fără a depăși 10 zile de tratament. Dacă simptomele persistă, este esențial să consultați medicul sau farmacistul. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea: «Cum să utilizați Otipax®?»

Otipax® nu are niciun efect asupra bacteriilor sau asupra virusurilor, dar tratează afecţiuni dureroase precum durerea și inflamația. Acest lucru este recomandat de ghidurile internaționale în cazul otitei medii acute. Otipax® este un tratament pentru durerea și inflamația asociată cu otita medie acută, indiferent dacă este cauzată de bacterii, virusuri sau schimbări de presiune în timpul unui zbor sau în cazul scufundărilor. Atenție: Otipax® trebuie utilizat numai dacă timpanul este intact.

Otita este un termen general pentru inflamația urechii. Există diferite tipuri de otită, în funcție de regiunea urechii care este inflamată (internă, medie sau externă):

– Otita externă este cauzată in principal de bacteriile prezente în canalul auditiv extern. Aceasta apare adesea când urechea a rămas umedă după înot sau la pacienții care suferă de eczeme sau psoriazis.

– Otita medie (infecția urechii medii) este în general cauzată de bacterii. Virusurile pot provoca, de asemenea, otita medie acută, în special ca urmare a gripei, a frigului sau a schimbării presiunii sau în urma contactului cu apă infectată. Bacteriile sau virusurile colonizează urechea medie prin trompa lui Eustachio, pe care o blochează, ceea ce creează o infecție la nivelul urechii medii.

– Otita internă poate rezulta din otita medie cronică, alergii sau alte tipuri de infecții (de exemplu, meningită sau sinuzită). Este cea mai gravă formă de otită și poate provoca leziuni ireversibile, cum ar fi pierderea auzului de severitate variabilă.

După deschiderea flaconului, Otipax® poate fi utilizat în decurs de o lună și trebuie păstrat la temperaturi sub 30° C. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea: «Cum să utilizați Otipax®?»

Pentru mai multe detalii, verificați data de expirare de pe cutie. După deschiderea flaconului, Otipax® poate fi utilizat timp de o lună. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea: «Cum să utilizați Otipax®?»

BIOCODEX/Beauvais (Franța). Află mai multe aici: www.biocodex.com

O sticlă de Otipax® conține 160 picături de produs, reprezentând aproximativ 13 zile de tratament la doză maximă. Doza de Otipax® recomandată este de 4 picături, de 2-3 ori pe zi, fără a depăși 10 zile de tratament. Pentru mai multe informații, consultați sectiunea «Cum să utilizați Otipax®?»

În general, copiii cu vârste între 6 și 24 de luni sunt mai susceptibili să dezvolte otita medie acută (afectează între 75 și 80% dintre copiii din această grupă de vârstă). Incidenţa la această vârstă creşte datorită faptului că trompa lui Eustachio este mai scurtă și poziţionată orizontal, ceea ce ușurează răspândirea infecției de la gât către ureche.